La Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC) ha expulsat de l’organització un jove militant d’Amposta que ha estat acusat d’un presumpte delicte d’abusos sexuals a menors.

Aquest jove, que va concórrer com a número 14 a la llista de JxCat per Amposta a les eleccions municipals de 2019, està detingut des de finals de febrer, acusat d’un presumpte delicte d’abús sexual a víctimes menors d’edat i contra la llibertat sexual.

La JNC ha assenyalat que aquests fets són “absolutament intolerables” i “incompatibles amb la militància” en una organització que “propugna uns valors determinats de respecte als drets fonamentals i en concret a la indemnitat sexual”.

Per això, la secretària general de les joventuts, Judith Toronjo, va demanar a el comitè d’arbitratge, mediació i disciplina de l’organització que iniciés un procediment d’expulsió mitjançant un expedient sancionador. Divendres passat, segons es diu en el comunicat, “es va notificar al militant en qüestió la seva expulsió” de la JNC.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.