L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha respost aquest dimecres als oferiments de terrenys que els alcaldes d’Amposta i Roquetes han fet a la Generalitat per ubicar en els seus respectius municipis un possible nou hospital de referència de les Terres de l’Ebre. Roigé atribueix aquestes declaracions a unes directrius que els dos alcaldes d’ERC han rebut del Departament de Salut i ha insistit que l’hospital de referència ha de continuar a Tortosa. “No parlaré d’altres municipis quan és evident que hi ha alcaldes d’un mateix color polític, d’ERC, que han rebut directrius del seu partit des de Barcelona, i des de la conselleria. És inqüestionable que l’Hospital ha de continuar estant a Tortosa”, ha manifestat. Roigé ha insistit que cal resoldre els problemes de mobilitat del Verge de la Cinta abans d’ubicar-hi més equipaments com el nou servei de radioteràpia, i ha recordat que així ho va decidir el ple de l’Ajuntament de Tortosa amb els vots de 17 dels 21 membres del consistori.

L’alcaldessa ha insistit que quan la consellera de Salut li manifesta que s’està qüestionant la idoneïtat de l’aparcament i ampliació de l’Hospital prevista i que, probablement, no es faria, és quan l’Ajuntament assegura que no es poden posar més serveis, ni més edificis, ni més gent al recinte del Verge de la Cinta si prèviament no s’ha resolt la manca d’aparcaments a l’Hospital.

Meritxell Roigé ha volgut també mostrar la predisposició de l’Ajuntament perquè Salut instal·li el nou accelerador lineal a les actuals instal·lacions de radioteràpia de Jesús, al complex sanitari de l’Hospital de la Santa Creu: “Tenim un edifici, amb el búnquer necessari, construït en uns terrenys de l’Ajuntament, però que ho gestiona el departament de Salut. El que diem és que el servei pot continuar estant a Jesús mentre no es resolgui la situació existent a l’HTVC”, ha afegit.

L’alcaldessa de Tortosa ha recordat també que en els darrers mesos s’han reduït horaris d’atenció sanitària als pobles del municipi: Jesús, Bítem i els Reguers, i que en el cas de Jesús s’ha agreujat pel fet que encara no s’ha començat a construir el nou dispensari mèdic, pel qual l’Ajuntament va cedir els terrenys fa un any. A més, ha recordat que el departament de Salut es va comprometre a retornar a Tortosa les quatre especialitats que van marxar del CAP Baix Ebre, quan aquestes es van deixar de prestar a la ciutat l’abril passat. “Encara no en sabem res. Jo no parlaré d’altres municipis, el que a mi em correspon és defensar Tortosa i els seus pobles”, ha conclòs.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.