Un total de 900 comptes falsos de Twitter de la mateixa empresa que va contractar el Barça van fer campanya contra la independència de Catalunya i una bona part de les que eren en català tenien el seu origen a Tortosa, segons revela una informació que publica aquest dimecres el diari El País.

L’origen d’aquests comptes falsos està vinculat amb empreses relacionades amb Nicestream, empresa vinculada a l3 Ventures, la companyia que el FC Barcelona va contractar per monotoritzar les seves xarxes socials i presumptament publicar missatges polèmics a Facebook contra els rivals del president, Josep Maria Bertomeu, segons que publica el rotatiu madrileny.

El País ha tingut accés a una base de dades amb 922 comptes de Twitter. L’anàlisi dels seus més de 246.000 tuits revela una campanya perfectament calibrada al llarg de mesos des de 2014 en contra del secessionisme a Catalunya, en la qual el compte més retuitejat i esmentat era el de l’associació Societat Civil Catalana. El nom intern de la campanya era Operació Nèmesi.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.