Cop de puny damunt la taula del Cantaires Tortosa aquest matí de diumenge davant el seu màxim perseguidor a la classificació, l’Àguiles, al que superava per disset punts de diferiència (89-72) i assesta un cop gairebé definitiu per imposar-se a la lliga en aquesta primera fase del campionat.

En una jornada on no hi havia lliga, s’avançava aquest compromís que podia decidir la primera posició de la taula en l’enfrontament entre el líder, el Cantaires Tortosa, i el segon classificat, un Àguiles que venia predisposat a eixugar l’avantatge de dos victòries que tenien de més els tortosins a la classificació. Amb un joc basat amb un gran intensitat defensiva i elèctric en atac els tarragonins, obligaven a treure la millor versió dels de la capital del Baix Ebre sobre la pista.

Des de l’inici es veia i es deixava notar la importància dels punts en litigi. Eren els tortosins qui amb una bona intensitat i encert en els seus llençaments cobrava un avantatge que a la fi del primer quart deixava un avantatge de sis punts favorable als de Claudio César Prieto amb el 25 a 19. El segon període ha estat una exhibició de bàsquet ofensiu per part dels ebrencs, que han pogut establir una diferiència de deu punts que no ha pogut eixugar en cap moment el conjunt tarragoní, tancant el quart amb el 55 a 41 per marxar a vestidors.

A la sortida de les casetes, el tècnic local advertia als seus jugadors que no es podia relaxar en absolut davant un rival que sortiria a per totes per mirar d’eixugar l’avantatge que els lastrava al marcador. Amb aquestes directrius saltaven a la pista i tot i acabar perdent el quart (16-17) mantenien l’avantatge a l’electrònic (+13). Durant els darrers deu minuts de partit la sang freda i la intensitat continuada a diferiència d’altres partits li ha permés als jugadors de Prieto resoldre la confrontació amb comoditat i ampliant fins i tot l’avantatge definitiu amb els disset punts de marge que tot i així no li permet recuperar el bàsquetaverage que és favorable a l’Àguiles que a la primera volta va derrotar als tortosins de 20 punts.

No obstant, importantíssima victòria que li dóna un coixí de tres victòries al Cantaires Tortosa que lidera la taula amb 32 punts per 29 que sumen els tarragonins, a falta de vuit jornades per al final de lliga. El proper compromís també resultarà un duel crucial per a les aspiracions dels de la capital del Baix Ebre, quan visitaràn la pista del tercer classificat el Sant Pere i Sant Pau que compta amb tres partits menys disputats que els tortosins i té ara mateix vint-i-set punts. Cal tenir en compte que els del Camp de Tarragona tan sols han cedit una derrota fins ara a la temporada, la que van encaixar al pavelló municipal tortosí quan van perdre per 92-79.