La XXV Fira de l’Oli de les Terres de l’Ebre i la IV Fira de la Garrofa tindrà lloc conjuntament el cap de setmana del 21 al 23 de febrer, a Jesús. Enguany, la inauguració de la fira anirà a càrrec d’un empresari jesusenc present a la fira des dels inicis, Primitivo Conesa.

Entre les novetats d’aquesta edició hi trobem: un concurs de fotografia; la recuperació de l’espectacle que Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries van estrenar als inicis de la fira sobre el món de la pagesia; i la crida a què tothom es posi roba de pagès. Aquestes novetats aniran agafades de la mà dels actes més tradicionals: els concursos de llençar pinyols amb la boca, el del Mestre del Morter, la ruta de tapes o el concurs d’olis. A més, l’Espai Àgora arriba un any més i ho fa amb 61 olis exposats de les Terres de l’Ebre.

Pel que fa a la Fira de la Garrofa, es podran adquirir i degustar productes on aquest és l’ingredient principal.

Per obrir boca i promoure la fira, dissabte 15, al mercat de Tortosa, s’elaborarà allioli en directe amb els seus mestres del morter i s’amenitzarà amb la música dels Grallers de Jesús.

Serveis informatius Ebredigital.cat