Les obres de la instal·lació d’una caldera de biomassa per diversos equipaments municipals a Tivissa ja estan en marxa. Aquestes obres que s’emmarquen en el projecte “Xarxa de Calor de Proximitat de la Diputació de Tarragona” permetrà escalfar l’escola Marcel·lí Domingo i la llar d’infants. Actualment aquests equipaments empren gasoil pel sistema de calefacció i la substitució per estella suposarà un estalvi d’emissions de CO2 de 50 Tn anuals.

La caldera s’ubicarà de manera integrada a un dels extrems del pati de l’escola i a la sitja o magatzem d’alimentació de la caldera s’hi accedirà des de la placeta del carrer Freginal.

El projecte “Xarxa de calor de proximitat”, liderat per la Diputació de Tarragona, compta amb un recorregut de més de dos anys i aquest 2020 permetrà que es posin en funcionament xarxes de calor alimentades amb biomassa forestal en 9 municipis de les comarques del Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i el Baix Penedès: Alcover, el Montmell, Gandesa, Horta de Sant Joan, la Fatarella, la Sénia, Rasquera, Tivissa i Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant. El Montmell i Tivissa han iniciat les obres aquest mes de gener.

El projecte està cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional en el marc del programa operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020, objectiu d’inversió en creixement i ocupació, eix 4. La Unió Europea cofinança el 50% de l’import sense IVA, respecte d’un total d’inversió prevista de 2.152.262,67 €. La Diputació de Tarragona i les administracions locals hi participen amb un 25% d’inversió, respectivament. La xarxa de Tivissa implica una inversió total de 101.646 euros.

El projecte “Xarxa de calor de proximitat” va més enllà de la posada en funcionament de les xarxes i té com a objectiu augmentar la conscienciació dels governs locals i de la ciutadania sobre l’ús i aprofitament de la biomassa forestal. Per aquest motiu, la Diputació de Tarragona ha desenvolupat un programa de difusió i sensibilització sobre la biomassa que no només abasta la població dels municipis del projecte. En aquest sentit, ha promogut el coneixement d’aquesta energia alternativa entre la població escolar i adulta amb sessions formatives i jornades tècniques destinades a centres educatius, productors o consumidors, entre altres.

 

Serveis informatius Ebredigital.cat