En data 30 de desembre de 2019, el Consell Comarcal del Montsià va contractar 28 persones per un període d’entre 6 i 12 mesos a jornada completa. Per dur a terme diferents tasques de caràcter públic i d’interès social, als diferents ajuntaments de la comarca, a través del programa Treball i Formació, impulsat pel Servei d’Ocupació de Catalunya i cofinançat pel Ministerio de Empleo y Seguridad Social i el Fons Social Europeu, mitjançant la Conferència Sectorial d’Ocupació.

En data 28 d’ agost de 2019, el Consell Comarcal del Montsià incoa expedient per sol·licitar al Servei d’Ocupació de Catalunya la subvenció i es concedeix per un import de 402.905,64€.

El Programa Treball i Formació pretén afavorir la inserció laboral i millorar l’ocupabilitat dels col·lectius prioritaris, establint 3 tipus de línies de contractació:

  • Persones en risc de caure en situació d’atur de llarga durada, no perceptores de prestació per desocupació o subsidi ni ajuts, preferentment més grans de 45 anys.
  • Persones destinatàries de la renda garantida de ciutadania o que l’hagin sol·licitat en els sis mesos anteriors a la publicació de la corresponent Resolució – Dones en situació d’atur: víctimes de violència de gènere o amb risc de caure en situació d’atur de molta llarga durada, preferentment més grans de 52 anys El President del Consell Comarcal del Montsià, Joan Roig Castell, ha destacat la importància d’aquestes contractacions, les quals demostren la implicació de l’administració a l’hora de dinamitzar l’ocupació de la comarca. També ha qualificat de molt positiva la creació de la línia de contractació de dones.

Aquests 28 treballadors/es rebran a més, 60 hores d’accions formatives transversals. Per tal de coordinar aquest projecte, el SOC subvenciona també la contractació d’un/a tècnic/a per un període de 12 mesos.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.