El Parc Natural dels Ports ha dut a terme durant aquesta setmana tasques urgents per a reparar els danys del temporal Glòria dins del seu àmbit d’actuació. Els treballs més immediats s’han centrat en les zones més concorregudes, com són els Estrets i el Toll del Vidre. Per això, s’ha prioritzat el restabliment de la circulació en les vies d’accés a aquests dos punts estratègics del parc.

En coordinació amb els ajuntaments afectats, s’hi han destinat tots els efectius disponibles del parc per restablir la normalitat. Concretament, les dues brigades del parc (Forestal Catalana), i s’hi ha afegit la brigada del Pla d’Ocupació de la Diputació de Tarragona. En total, més d’una desena de persones, distribuïdes en tres equips han actuat per alliberar i netejar els accessos des d’Arnes i Horta de Sant Joan al parc i a aquests punts. Les feines s’han centrat sobretot en la neteja de vegetació caiguda enmig de les vies, com ara branques i arbres, i la retirada de pedres de petites esllavissades caigudes als marges dels camins.

Els importants gruixos de neu acumulats dificulten la mobilitat de les brigades, i, a mesura que es pugui accedir a cotes més altes, els reponsables del Parc analitzaran l’abast dels efectes del temporal en aquestes àrees i es prioritzaran nous punts on actuar.  L’objectiu és minimitzar les afectacions tant al sector agrícola i ramader com als habitants del parc i els seus visitants.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.