El ple de l’Ajuntament de Roquetes ha aprovat demanar a l’Estat la declaració de Roquetes com a zona afectada per una emergència de protecció civil, la qual cosa permetrà accedir als fons extraordinaris que es determinin per reparar les destrosses provocades pel temporal Gloria.

La Corporació municipal també ha aprovat una moció per declarar Roquetes municipi feminista i una altra de rebuig a les resolucions de la Junta Electoral Central sobre la inhabilitació del President de la Generalitat Quim Torra i el no reconeixement de la immunitat com eurodiputat d’Oriol Junqueras.

El ple ha tingut moments tensos quan el portaveu de Ciutadans, Ximo Llopis, ha qualificat al PSC de “partit hermafrodita” (cliqueu l’enllaç per visionar les declaracions) https://youtu.be/kheiEub7fFI?t=3039 i al portaveu de Junts per Roquetes-Junts per la Ravaleta, Josep Codorniu, “d’estar més acabat que el matxo de Buda” https://youtu.be/kheiEub7fFI?t=3122. Aquestes afirmacions han estat contestades per la regidora del PSC, Georgina Ebri https://youtu.be/kheiEub7fFI?t=3252 i el portaveu de Junts per Roquetes-Junts per la Ravaleta, Josep Codorniu https://youtu.be/kheiEub7fFI?t=3334.

La polèmica s’ha originat arran d’una moció presentada per Ciutadans en suport “als òrgans constitucionals i per a instar a l’actual Govern d’Espanya a no realitzar concessions als grups independentistes”. La proposta ha estat rebutjada amb els vots d’ERC, Movem, Junts i PSC.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.