La vuitena edició de la Trencacims Paüls 2020 serà una de les més multitudinàries, però també especials. I és que vuit anys després l’evolució d’aquesta cursa té unes xifres de rècord. Dels prop de 200 corredors que van participar en la primera edició, enguany la xifra podria arribar al miler de ‘runners’ entre totes les modalitats que es disputen:

Ultratrail de 75 km i 5.300 m+
UltraMarató de 51 km i 4.000 m+
Mitja Marató, de 23 km i 1.800 m+
Marxa i la cursa cadet, de 13 km i 700 metres.

Aquest dissabte s’ha dut a terme la presentació oficial de la Trencacims a l’Hotel SB Corona de Tortosa. Durant l’acte, el director de cursa, Carlos Colomé, ha detallat els recorreguts d’aquesta edició i de quins calendaris en formen part. També s’ha volgut fer un repàs a l’evolució dels vuit anys de la Trencacims Paüls, respecte participants, guanyadors i recorreguts.

D’altra banda, el guanyador de la Ultramarató de 2019, Abel Carretero, ha explicat com va viure la cursa que el va proclamar vencedor. Elena Ferreres, corredora ebrenca amb un ampli palmarès en competicions nacionals i internacionals, ha detallat quines peculiaritats té el terreny que trepitjaran els participants el pròxim 28 i 29 de març.

La presentació també ha comptat amb Enric Adell, alcalde de Paüls, que ha fet les tasques d’ambaixador per donar a conèixer el poble i explicar suposa per Paüls acollir una competició d’aquestes característiques.

Santi Santanaria, representant del circuit Spain Ultra Cup (SUC) i director de la cursa Ultra Trail Guara Somontano ha detallat el calendari de la SUC als assistents i de com la Trencacims se situa al mapa estatal de les ultres. Actualment hi ha prop de 600 inscrits i només resten 100 places per la Ultramarató (51km i 4.000m+)

Dades d’interés

Recorreguts

L’Ultratrail de 75 km i 5.300 metres de desnivell positiu tindrà lloc el dissabte 28 de març. El recorregut trepitjarà indrets emblemàtics del Parc Natural dels Ports com el Tossal d’Engrilló, el Joan Gran, l’Espina, el Refugi de Clotes, el Coll d’Alfara i la Tossa.

En els següents enllaços podeu consultar les dades tècniques i el recorregut:

http://pauls.trencacims.com/ultra-trail/dades-tecniques/
http://pauls.trencacims.com/ultra-trail/descripcio-del-recorregut/

– Forma part del circuit Spain Ultra Cup (SUC)– El Circuito del Lobo 2020 – XL

La UltraMarató de 51 km i 4.000 metres de desnivell positiu tindrà lloc el dissabte 28 de març. Es tracta de la modalitat que va néixer a la primera edició i la que compta amb més adeptes. Enguany s’han realitzat modificacions al recorregut, eliminant part de les pistes que unien alguns dels passos més emblemàtics de la cursa com la Punta dels Raus, l’Estarrossall, el Joan Gran i l’Espina.

En els següents enllaços podeu consultar les dades tècniques i el recorregut:

http://pauls.trencacims.com/ultramarato/descripcio-del-recorregut/
http://pauls.trencacims.com/ultramarato/dades-tecniques/

– Forma part del circuit Spain Ultra Cup (SUC)– El Circuito del Lobo 2020 – M
– Forma part del Campionat Catalunya Ultra de la FCA (Federació Catalana d’Atletisme)
– Forma part del Campionat de llarga distància de les Terres de l’Ebre

La Mitja Marató, de 23 km i 1.800 metres de desnivell positiu es disputarà diumenge 29 de març. El recorregut comptarà amb senders més boscosos pels amants de les curses ràpides, però sense renunciar als passos més emblemàtics com la Bassa de la Refoia, el Tossal d’en Grillo, la Punta de l’aigua i el Joan Gran.

En els següents enllaços podeu consultar les dades tècniques i el recorregut:

http://pauls.trencacims.com/mitja-marato/descripcio-del-recorregut/
http://pauls.trencacims.com/mitja-marato/descripcio-del-recorregut/

– Forma part de la Copa Trail de la FCA (Federació Catalana d’Atletisme)
– Forma part del Circuit de Curses per Muntanya de les Terres de l’Ebre

La marxa i la cursa cadet, de 13 km i 700 metres de desnivell positiu es disputaran diumenge 29 de març; així com la cursa júnior.

http://pauls.trencacims.com/marxa/descripcio-del-recorregut/
http://pauls.trencacims.com/marxa/dades-tecniques/

Horaris

Podeu consultar els horaris oficials de la Trencacims Paüls 2020 en el següent enllaç:
http://pauls.trencacims.com/info-practica/programa/

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.