Adif ha adjudicat dos nous contractes per a l’execució d’obres de modernització de la infraestructura en l’àmbit de les Terres de l’Ebre (Tarragona), amb un pressupost global de 561.047,4 euros (IVA inclòs). Aquestes dues noves actuacions es desenvoluparan en el tram comprès entre els termes municipals de l’Ampolla i El Perelló.

D’una banda, s’ha adjudicat a la companyia DSV Empresa Constructora i Ferroviària la millora dels sistemes de drenatge, per un import de 335.052,6 euros (IVA inclòs) i un termini aproximat d’execució de 4 mesos.

L’altre contracte comprèn l’adequació i tractament de trinxeres i ha estat adjudicat a l’empresa Comsa amb un pressupost de 225.994,8 euros (IVA inclòs) i un període estimat d’execució de 3 mesos.

Aquestes dues noves actuacions s’uneixen a les adjudicades a l’octubre de 2019, amb una inversió global de gairebé 1,3 milions d’euros, per a la millora de la infraestructura en el tram Tortosa-L’Aldea i la modernització de les vies en la pròpia estació de Tortosa.

A més, Adif està finalitzant les obres dels nous sistemes de gestió de trànsit i instal·lacions de seguretat en el tram Tortosa-L’Aldea que, entre altres operacions, comprenen la instal·lació de nous enclavaments electrònics en les estacions de Tortosa i Campredó. Aquests treballs suposen una inversió superior als 3,5 milions d’euros (IVA inclòs).

Aquest conjunt d’actuacions, juntament amb la recentment inaugurada variant Vandellós-Tarragona, té com a objectiu millorar les instal·lacions ferroviàries augmentant els seus paràmetres de qualitat, disponibilitat, durabilitat i solidesa, contribuint a incrementar el confort, eficàcia, fiabilitat i regularitat del trànsit ferroviari de la línia R16 de Rodalies.

També es pretenen reduir els temps de viatge, disminuir la probabilitat d’incidències i, d’aquesta manera, millorar i garantir una adequada prestació de l’explotació ferroviària.

Descripció de les noves obres adjudicades

En relació amb la millora del sistema de drenatge en un tram de 1,3 km, s’ha dissenyat la construcció de dos tipus de cunetes -de forma triangular i rectangular- per a l’evacuació de les aigües. A més, s’executarà un nou mur de formigó amb tanca metàl·lica en la seva part superior i es reposaran les canaletes de cablejat de senyals i comunicacions. També es faran tasques de desbrossament.

D’altra banda, es tractaran dues trinxeres, de 200 m de longitud cadascuna, situades en el terme municipal del Perelló.

Mitjançant aquests treballs, es pretén reduir la probabilitat de despreniments en aquests elements de la infraestructura i esmenar els desperfectes detectats en els estudis tècnics realitzats per Adif, causats per la erosionabilitat derivada d’episodis de pluges i l’acció de vents marins, donada la seva proximitat al litoral marítim.

Entre les principals operacions a desenvolupar, destaquen labors d’adequació i neteja, la millora del drenatge i la col·locació de mesures de protecció com geomalla, així com la reposició de tancaments.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.