L’alcalde de Roquetes, Paco Gas, ha fet aquest divendres un primer balanç de les afectacions que ha provocat la tempesta Gloria al municipi de Roquetes, on tot i no patir unes greus conseqüències en comparació amb altres municipis de les Terres de l’Ebre, els danys econòmics soferts és de 98.500 €.

Els danys ocasionats per la tempesta han estat principalment en camins rurals, de fet avui encara els tècnics municipals estan inspeccionant els diferents camins afectats per avaluar els danys.

A més de diferents danys en barrancs i zones disseminades, també la zona urbana ha resultat afectada, en concret la tempesta ha fet caure un dels plataners del parc infantil del Centre Cívic i ha ocasionat l’ensorrament de dos murs i alguns pins de la zona arbrada de l’Observatori de l’Ebre a la Urbanització Torre d’en Gil.

Gas ha ressaltat que “en un primer moment els serveis municipals van fer diferents intervencions d’urgència en zones dels disseminats on alguns veïns es van quedar aïllats, a més d’actuar en petites inundacions en instal·lacions municipals que es van poder solucionar el mateix dia de les pluges i que no han suposat cap cost addicional”.

L’alcalde, Paco Gas, ha explicat que “ara cal avaluar més tranquil·lament els danys i posteriorment intentar aconseguir alguna subvenció que puguin posar a disposició de tots els ajuntaments afectats, tant el govern de l’Estat com el de la Generalitat, per poder reparar com més aviat millor els camins afectats”.

Paco Gas, ha recordat que “l’Ajuntament de Roquetes encara té pendents de rebre 80.000 € pels danys dels aiguats que el municipi va patir els anys 2017 i 2018, i ha demanat a les administracions superiors que acceleren els tràmits per fer efectius aquests diners”.

Finalment Gas ha recordat que els veïns que hagin estat afectats pel temporal poden passar per l’Ajuntament per aclarir dubtes o assessorar-se d’on es poden dirigir per resoldre els danys patits.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.