El director de Ports de la Generalitat de Catalunya, Joan Pere Gómez, ha assegurat aquest dimecres que el temporal Gloria costarà unes pèrdues d’entre 6 i 7 milions d’euros als ports catalans que gestiona, que no inclouen als de Barcelona i Tarragona, que depenen de Foment. Gómez ha afirmat que el temporal a nivell del litoral “està començant a millorar” i “poc a poc” s’aniran obrint els ports de Catalunya per començar a valorar els danys. “La gent està molt preocupada”, ha afirmat Gómez, remarcant que es viu un temporal “excepcional”. Malgrat això i els danys en dics i altres instal·lacions, el director de Ports ha dit que en general les instal·lacions “han aguantat prou bé”.

El conseller de Territori i Sostenbilitat i president de Ports de la Generalitat, Damià Calvet, ha afirmat que el temporal ha provocat desperfectes a tot el litoral català amb afectacions tant a les platges com als ports catalans. Segons Calvet, un cop passi la borrasca caldrà fer “reparacions importats a tots els ports del país”.

Autor: