Per novè any consecutiu, es presenta un nou cicle de ‘Biografies Ampostines’ al Museu Terres de l’Ebre. En aquesta edició, les personalitats escollides són representants de diversos camps professionals: la música, l’art, l’esport i la cultura, així com els oficis i artesanies de tot el segle XX i inicis del XXI, i que han contribuït amb les seves aportacions a conformar la ciutat dinàmica i oberta que coneixem avui.

Com ja és tradició, el cicle inclou 4 biografies que destaquen en la història d’Amposta. Enguany, les persones escollides són: Antonio Solé, Antonia P. Ripoll, Manola Forcadell i Toni Costes. Aquestes conferències estan presentades per diversos investigadors locals i per col·laboradors i familiars.

El cicle té com a objectiu recuperar i divulgar les vivències i els treballs realitzats per personatges vinculats amb la ciutat d’Amposta. Les conferències tindran lloc del 23 de gener al 13 de febrer a les 19.30 hores, a la Sala d’Actes del Museu Terres de l’Ebre.

PROGRAMA

Dijous 23 de gener a les 19.30 h. ‘’Antonio Solé Gordo, fuster i músic’’ , a càrrec d’Antonio i Imma Solé.
Dijous 30 de gener a les 19.30 h. ‘’Antonia P. Ripoll. Mentre tant TOT’’, a càrrec de M. Josep Margalef i Júlia Idiarte.
Dijous 6 de febrer a les 19.30 h. ‘’Manola Forcadell García, modista que visqué la transició del vestit de pagesa al modern’’, a càrrec de Montse Soriano-Montagut.
Dijous 13 de febrer a les 19.30 h. ‘’Toni Costes Rodríguez, el joc i la vida’’, a càrrec de Carme Queralt.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.