El Parlament Europeu ja ha rebut la petició de suplicatori del Tribunal Suprem per suspendre la immunitat dels eurodiputats Carles Puigdemont i Toni Comín, segons ha confirmat el portaveu de la institució, Jaume Duch, en roda de premsa. El president del Suprem, Carlos Lesmes, ha enviat aquest dilluns el document a Estrasburg, i ho ha fet públic poca estona després que tots dos hagin entrat a la seu d’Estrasburg de la cambra. Entre la documentació que s’ha enviat a l’Eurocambra hi ha la sentència del judici de l’1-O. El portaveu de l’Eurocambra han confirmat que l’arribada del suplicatori no s’anunciarà formalment durant aquest ple.

Ja ha arribat, ho podem confirmar, i no serà anunciada a les 17 hores perquè cal estudiar el dossier, acaba d’arribar i no hi ha automatismes“, ha afirmat el portaveu de la institució.

Segons Duch, “cal veure si s’ha de traduir o no“, ja que el text només ha arribat en castellà. En tot cas, ha dit, el Parlament Europeu farà el que fa “sempre“. “Prendrem el temps necessari per fer les coses bé“, ha dit.

Autor: