El ministre de Foment en funcions, José Luís Ábalos, ha insistit en l’aposta “clara” del seu executiu pel “diàleg polític” i ha remarcat que es basa “en el reconeixement de l’altre i, sobretot, en la legitimitat de l’altre”. En declaracions als mitjans a València s’ha referit a la inhabilitació del president de la Generalitat, Quim Torra, i ha demanat que “no es confongui” allò judicial i allò polític. “Si nosaltres reconeixem el president de la Generalitat, que és el que han decidit a Catalunya, i les seves institucions, també exigim el contrari, que al president d’Espanya ningú li qüestioni la legitimitat perquè en aquest cas va vinculada exclusivament a la legalitat”, ha manifestat. Tot i això, i en relació al pla judicial, ha assegurat que “l’acatament és el que presideix tot” el seu punt de vista i ha assegurat que respecta les decisions judicials.

Ábalos ha volgut insistir en la “confiança” en la justícia i la separació de poders i ha remarcat que “no queda més remei” que “respectar les decisions judicials” més enllà que “puguin agradar o no”.

Autor: