Junts per Tortosa i el PSC han arribat a un acord de govern a l’Ajuntament de Tortosa per aquest mandat. L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, i el portaveu del PSC, Enric Roig, que a partir d’ara serà el primer tinent d’alcalde, han presentat aquest dimecres al matí el pacte de govern Compromís per Tortosa 2019-2023 que es fonamenta en dotze acords programàtics i cinc principis rectors.

Amb aquest pacte, el govern de la capital del Baix Ebre s’amplia però continuarà en minoria ja que li falta un regidor per assolir la majoria absoluta. “No tenim majoria absoluta, però tindrem un govern més fort per treballar per Tortosa”, ha remarcat l’alcaldessa Meritxell Roigé en l’acte de presentació al costat de Roig i de la resta de regidors de les dues formacions polítiques.

Pel que fa al nou cartipàs municipal, l’alcaldessa Meritxell Roigé deixa Urbanisme i Obres Públiques, carteres que passen al primer tinent d’alcalde Enric Roig, qui a més serà regidor de Cultura i Fires. Fernando Saporta es responsabilitzarà d’Hisenda, Personal i Seguretat i Mobilitat; Mònica Ripoll serà regidora d’Acció Social, Salut i Diversitat Cultural; Domingo Tomàs serà el titular de les carteres de Serveis i Logística, Festes, Festa del Renaixement i Joventut; Cinta Espuny s’ocuparà d’Ensenyament i Universitats; la socialista Dolors Bel serà regidora d’Igualtat i Drets Civils, Memòria Històrica i Participació Ciutadana i Transparència; Sisco Pepió continuarà a Promoció Econòmica, Comerç, Noves Tecnologies, Agermanaments i Turisme; Ximo Martorell, fins ara regidor de Cultura, s’ocuparà d’Esports, Medi Ambient i Sector Primari. Finalment, la nova regidora socialista, Estefanía Valdés, que encara no ha pres possessió del càrrec serà la titular de Governació i SAC.

Totes aquestes regidories s’organitzaran en cinc grans àrees de govern: Serveis al Territori, Serveis a les Persones, Promoció de la Ciutat, Serveis Centrals i Espai Públic.

Pel que fa a les tinències d’alcaldia, la segona l’ocuparà Fernando Saporta; la tercera,Mònica Ripoll; la quarta, Cinta Espuny; la cinquena, Dolors Bel; la sisena, Sisco Pepió; i la setena, Ximo Martorell.

Roigé ha explicat que en començar el mandat va oferir a ERC reeditar el pacte de govern però que tots els intents van ser infructuosos. “L’únic que ha mostrat disposició a col·laborar ha estat el PSC”, ha dit tot recordant que la bona relació amb els socialistes ja va començar el mandat anterior, votant a favor de projectes importants com el del contracte de recollida d’escombraries i neteja viària.

En la seva intervenció, el nou primer tinent d’alcalde, Enric Roig, ha explicat “les raons que ens han fet sentar-nos i dialogar per superar les diferències del passat i poder mirar cap al futur per treballar per Tortosa”, entre les quals ha destacat “la governabilitat de Tortosa, una major estabilitat al govern , la nostra vocació de govern i la nostra capacitat de treball i de servei públic”.

Entre els acords programàtics establerts en el document del pacte signat destaca l’aposta per treballar de manera conjunta per un municipi inclusiu, integrador i igualitari, amb atenció a seguir generant oportunitats laborals i desenvolupament econòmic. A més, reserva una importància notable a l’actuació a la via pública, a la potenciació de la cultura, l’aposta per l’esport per tothom, les accions per al desenvolupament d’oportunitats per als jóvens, i de compromís amb la sostenibilitat i la lluita contra l’emergència climàtica. De la mateixa manera, segueix apostant per la descentralització i la potenciació dels barris i pobles de Tortosa, així com per seguir sanejant les finances municipals i reduir l’endeutament.

Respecte a temes de posicionament polític aliens a la gestió de les competències municipals pròpies de l’Ajuntament de Tortosa, i especialment les qüestions d’àmbit nacional, els dos partits apunten que expressaran les seues opinions de manera autònoma i segons els seus posicionaments polítics propis, garantint així l’estabilitat i la solidesa del govern municipal i el respecte a la pluralitat de Tortosa.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.