L’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont ha titllat de “miserables” els membres de la Junta Electoral Central (JEC) pel veto a Junqueras d’accedir a l’acta d’eurodiputat. “Després de perpetrar un cop d’estat inhabilitant el president, Quim Torra, ara s’atreveixen a vulnerar els drets d’Oriol Junqueras i desafiar la Unió Europea“, escriu en un tuit Puigdemont, que afegeix que el Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) “va ser clar“. “Oriol Junqueras és eurodiputat i ha de ser alliberat. Prou!“, conclou. Gonzalo Boye, advocat de Puigdemont i del president de la Generalitat, Quim Torra, ha acusat la JEC de donar “cops d’estat“. “Abans els cops d’estat els donaven amb tancs… ara tenen la JEC“, ha escrit en un tuit. La JEC també ha acordat aquest divendres inhabilitar Torra.

Autor: