El Consorci d’Aigües de Tarragona ha emés un comunicat d’actualitació en què confirma que a les 03:00 hores de la matinada s’ha produït el trencament de la canonada en el seu tram principal que va des de l’Estació de Tractament d’Aigua Potable de l’Ampolla a Tarragona. El trencament ha estat causat pel col·lapse d’un tub de formigó pretesat al costat de l’AP7, al terme municipal de l’Ampolla, i l’allau d’aigua hauria arrossegat una quinzena de cotxes a l’Ampolla, segons ha confirmat Protecció Civil. El CAT ha activat tots els recursos materials, tècnics i personals per fer front a aquesta situació “greu”.

El CAT ha tallat el subministrament en alta a tots els consorciats (63 xarxes municipals d’aigua i 26 indústries) i, una vegada activat el protocol d’actuació d’emergència, s’han de posar en servei tots els recursos propis de cada consorciat per fer front a la manca de subministrament per part del Consorci. El tall hauria dixat sense el subministrament habitual d’aigua 11 municipis entre L’Hospitalet de l’Infant i Alcanar, és a dir, gairebé tots de les Terres de l’Ebre, incloent-hi el polígon industrial de Tortosa. La resta de consorciats encara poden rebre aigua del sistema CAT, probablement gràcies als dipòsits de regulació, però el subministrament principal està tallat i no se sap quan es podrà restablir.

El CAT es compromet a informar informar puntualment de l’evolució de la greu avaria, a través de notes informatives que també estaran a l’abast de tothom al web de CAT.