Quan hi ha pocs diners la creativitat sol portar magnífiques solucions per al dia a dia. Estes dates nadalenques són encara una millor font d’inspiració, tant per decorar la casa i les taules dels nombrosos àpats que preparem o als que assistim, com per fer regals.

El viver de plantes Iberplant, a Amposta, fa 16 anys que ofereix tallers per aprendre a fer diversos d’estos elements com centres de taula, garlandes o rams de flors, ideals per vestir la casa durant les celebracions nadalenques. També poden servir de regals, com un magnífic ram de flors amb eucaliptus, pi, amaril·lis i nombroses flors, tal com ens explica la gerent, Zoraida Vidal.

Marga Colomé, professora del taller, explica que utilitzen només productes naturals com a base per a les treballs manuals, evitant els plàstics d’un sol ús. Ho exemplifica amb un centre de taula, que també es pot penjar, amb una base de fusta i algunes plantes i flors naturals.

Els tallers reben nombroses visites. Hi ha qui hi treu el cap per primera vegada però d’altres, com Montse, ja fa anys que acudeixen per aprendre noves formes de treure profit als materials i sorprendre els invitats que té a casa per Nadal.

Potser és tard per donar idees per a estos dies però de ben segur que es poden aprofitar per a tot l’any. Si no, sempre ens quedaran les festes de l’any que ve.

👤 Ajudant de redacció a L’Ebre Notícies, l’informatiu de Canal Terres de l’Ebre. Faig connexions al Notícies en Xarxa i el magazín Ben Trobats (ambdós de La Xarxa de Comunicació Local).
📍 Tortosa, Terres de l’Ebre.