El secretari d’Organització del PSOE, José Luis Ábalos, ha defensat aquest dimarts el contingut de l’acord assolit amb ERC per a la investidura de Pedro Sánchez, que inclou una consulta a la ciutadania de Catalunya sobre els acords que s’assoleixin a la taula de diàleg entre governs que es crearà. Segons el número dos del PSOE, “es tracta és d’obrir un procés de diàleg on puguem concitar el major suport possible, dins de Catalunya també“, per “recompondre la convivència a Catalunya i superar el conflicte, i per això necessitem que la població hi pugui participar“. En tot cas ha recordat que l’executiva del PSOE es reunirà el dia 3 per ratificar l’acord. “Es tracta d’obrir un nou temps que superi els conflictes enquistats“, ha assegurat.

Sobre l’acord amb el PNB que estableix el compromís del govern espanyol d’impulsar “les reformes necessàries per adequar l’estructura de l’estat al reconeixement de les identitats territorials“, Ábalos ha afirmat que implica simplement desplegar el procés de descentralització que obre la Constitució. “El que fem és seguir amb aquest esperit“, ha apuntat en declaracions a la premsa.

Justifica la investidura durant el cap de setmana dels Reis d’Orient

Ábalos ha justificat que la investidura tingui lloc el 4, 5 i 7 de gener, en cap de setmana dels Reis d’Orient, pel fet que “necessitem un govern tan aviat com sigui possible“. “Els representants públics no tenim aquest privilegi ni de les vacances ni dels dies festius, i si cal estar un 31 aquí s’hi és, i un altre dia també“, ha afirmat, perquè “l’important és la funció que fem, que és lliure i voluntària, i qui vulgui vacances ja sap que es pot dedicar a altres activitats“.

Autor: