El ple de Tortosa ha rebutjat la proposta del pressupost de 2020 del govern de Junts per Tortosa de Junts de 71.070.512,11 euros.. La proposta ha comptat amb 10 vots a favor, els set de l’equip de govern i dels tres dels regidors del PSC; però han sigut insuficients davant els 11 en contra de la resta de grups de l’oposició, Movem Tortosa (5), Esquerra Republicana (4), Ciutadans (1) i la CUP (1).

Una sessió plenària tensa i amb retrets que ha acabat amb el bloqueig dels nous comptes per a l’any vinent. S’encetarà l’any amb els pressupostos prorrogats i l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ja ha avançat que seguirà governant amb modificacions pressupostàries per tirar endavant els projectes de ciutat. Roigé s’ha mostrat crítica amb els grups de l’oposició que han tombat els pressupostos, destacant que es mouen pels interessos partidistes i no pel que necessita la ciutat. L’alcaldessa ha agraït el vot a favor del grup del PSC destacant la visió per tirar endavant la ciutat, deixant al costat altres discrepàncies polítiques. El portaveu socialista, Enric Roig, ha remarcat que  “tal com vam dir el passat 24 de desembre votarem sí perquè volem treballar pel bé del municipi”, però lamenta que “es necessiten grans acords de ciutat” per fer gran Tortosa.

El portaveu de Movem Tortosa, Jordi Jordan, ha titllat els pressupostos de “continuistes” que “han estat imposats i sense consensuar”. Meritxell Roigé ha subratllat que cap argument o critica de Movem entorn la proposta de pressupostos de 2020 és vàlida; ja que “vostè ja sabia que votaria en contra aquests pressupostos des del dia que vam guanyar les eleccions”. A més Roigé ha assegurat que l’únic que vol Jordan “és una moció de censura”, fet que el portaveu de Movem no ha negat, argumentant que “treballa pel que seria millor per la ciutat”.

Els republicans s’han mostrat ferms en donar el “no” a Junts per Tortosa per qüestions de fons i forma. Remarquen que veuen opacitat en la gestió de l’empresa Tortosa Esport i l’increment de personal que s’ha produït en els darrers mesos, amb sospites en la contractació. Apunten que al complex esportiu es cobren preus per sota del degut, fet que genera pèrdues, que s’han de compensar amb una partida de 665.000 euros per cobrir-ho. També mostren discrepàncies entorn diverses subvencions que el consistori atorga a entitats municipals o socials. A més, Faura ha subratllat que és necessari que és destine més pressupost al manteniment dels carrers, l’enllumenat i la neteja.

El portaveu de Ciutadans, Miquel Albacar, ha retret a l’alcaldessa que “per donar el sí o l’abstenció l’actitud del govern hagués hagut de ser diferent”. En aquest sentit Albacar lamenta que el govern no acceptés totes les propostes de la formació taronja, que ascendien a 1 milió d’euros, el que segons el portaveu “li correspon al partit pels vots obtinguts a les eleccions”. Roigé però ha criticat que tot i incloure les propostes que demandava Ciutadans per donar el vistiplau als pressupostos, canviés d’opinió al darrer moment “perquè li van ordenar des de Barcelona”.

La CUP Tortosa ha argumentat el seu vot en contra, ja que “donar el sí, si que suposaria paralitzar la ciutat” ha subratllat el seu portaveu, Xavi Rodríguez. La formació anticapitalista ha mostrat el seu desacord en les polítiques de benestar social, equilibri territorial, esports i els pressupostos participatius. També han subratllat la manca d’accions entorn la situació de catàstrofe climàtica i ha lamentat que no s’aposte més per energies renovables.

 

 

 

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.