El diumenge 22 de desembre es va celebrar la 9a edició de la cursa de l’Aldea al recinte de la Masia Pla dels Catalans. A pesar de les inclemències meteorològiques que varen dificultar una mica el desenvolupament de la cursa, es va donar la sortida puntualment a les dues curses, la trail i la canicròs, i a la marxa. També els més petits van sortir a disputar el seu recorregut de 3 quilòmetres.

A les 9 del matí amb una inscripció propera als 130 atletes entre totes les modalitats, es donava el tret de sortida del canicròs masculí i tot seguit eren les noies les que sortien accelerant molt fort amb els seus gossos. En un breu espai de temps sortia la cursa trail amb una bona pila d’atletes decidits a fer els 14 quilòmetres amb el menys temps possible.

Els participants de la marxa començaven a fer el seu recorregut de 5 quilometres per deixar pas als últims corredors que eren els nens d’entre 8 i 14 anys. Van ser uns recorreguts ràpids i divertits pels racons de les serres que envolten l’Aldea.

Els guanyadors absoluts del canicròs van ser:

Christian Pellicer Plazas (Montbike)
Yasmina Conde Díez (La guarderia) en categoria femenina.

Els guanyadors absoluts de la cursa trail foren:

Lluisma Mas Càceres (Montbike)
Eva Llobat Gracia (Montbike)

Com a primer classificat local: Gerard Rodríguez Salvadó. (UEC. Tortosa).

El regidor d’esports Josep Franch valora de la següent manera tot el desenvolupament de l’esdeveniment: “Des de l’organització valorem molt positivament aquesta 9a edició, estem molt contents que hi hagi participat tanta gent un cop més en aquesta cursa consolidada dins del calendari anual, tant per a la gent del poble com la d’arreu del territori que han vingut a competir però a la vegada també venen a conèixer racons del nostre poble comerç i restauració. Tot i que el temps no ens ha acompanyat, no ens ha impedit desenvolupar aquesta jornada amb la màxima normalitat, només ens queda animar a tothom a participar l’any vinent en la seva 10a edició, amb novetats i amb una nova proposta de jornada esportiva de muntanya“.

Enllaços a les classificacions:

Classificacions cursa trail: https://cutt.ly/zreRgfH
Classificacions canicròs: https://cutt.ly/PreRhr6

 

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.