L’Ajuntament de la Ràpita, conjuntament amb l’Estació Nàutica, organitzen enguany la segona edició de la Sant Silvestre Marítima, un esdeveniment que convida tothom a tancar l’any sortint a la mar a practicar esports i activitats nàutiques. La Sant Silvestre Marítima de la Ràpita se celebrarà diumenge 29 de desembre i proposa un recorregut amb caiac, paddle surf, vela, windsurf o nedant. El preu de la inscripció és de 10 euros i es destinarà a comprar una cadira autònoma per al rapitenc Lluc Sabaté i la lluita contra el càncer infantil.

L’alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós, i el president de l’Estació Nàutica, Joan Barberà, han presentat aquest dimarts en roda de premsa la segona edició de la Sant Silvestre Marítima que convida a acabar l’any gaudint del principal actiu natural de la Ràpita: la mar i la badia dels Alfacs.

Barberà ha explicat que el punt de trobada serà la piscina municipal a les 10 hores, on els participants es podran canviar i posar-se els neoprens. La sortida serà a les 10.30 hores des de la platja del Garbí i el recorregut es  preveu que arribi fins al pont del Juanito, per després tornar a la platja. “La idea és que sigui un trajecte curt, agradable i accessible a tothom”, ha explicat Joan Barberà. 

La cursa és una de les activitats de la campanya turística Temporada Alta, que té l’objectiu de promocionar la Ràpita com a destinació nàutica durant els mesos d’hivern aprofitant el bon clima i les bones condicions de la badia dels Alfacs. “Aquesta activitat va en la línia de l’objectiu que tenim l’Ajuntament i els empresaris de l’Estació Nàutica des de fa molts anys, que és desestacionalitzar i demostrar que a la Ràpita t’ho pots passar bé a la mar els 365 dies de l’any”, ha afirmat l’alcalde, Josep Caparrós. 

“L’any passat vam tenir un dia fantàstic, estava el mar planíssim i feia calor. No sabem si tindrem un dia així, però sí que vivim en un lloc privilegiat i tenim este dia per aprofitar- ho”, ha afegit el president de l’Estació Nàutica. L’any passat, de fet, hi van participar més de mig centenar de persones que, vestides amb neoprens, van capbussar-se a la platja del Garbí. 

Cal destacar que la Sant Silvestre Marítima també preveu entreteniment per aquells que no hi participin directament de la cursa. A partir de les 12 hores hi haurà xocolatada i música en viu. També es farà una rifa d’un paquet d’activitats nàutiques que ofereixen les empreses del sector. Per inscriure’s cal omplir un formulari a la web de l’Estació Nàutica i abonar el donatiu de 10 euros.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.