Aquest matí s’han fet públics per Alcanar Ràdio els resultats dels pressupostos participatius d’enguany. Els projectes més votats han estat la pista multiesportiva a Alcanar i l’arranjament del Parc infantil de la plaça Mercè Rodoreda a les Cases.

La campanya ha comptat amb 379 vots emesos.  D’aquests, 288 s’han recollit a Alcanar i els 91 restants a les Cases. La  participació ha estat similar a la dels altres anys.

Joan Roig, alcalde d’Alcanar i impulsor d’aquesta iniciativa l’anterior mandat, ha fet una “valoració positiva de la campanya perquè permet escoltar la veu de la ciutadania”.  També ha afegit que “tal com ens hem marcat en el pla de govern, seguirem donant eines a la ciutadania per fer-los partícips de l’acció de govern”.

La regidora de participació ciutadana, Meritxell Ulldemolins, ha fet un “agraïment a totes les persones participants” i ha anunciat que “per a l’any vinent treballen en una plataforma digital de votació amb l’objectiu d’apropar el vot a les persones”. 

El projecte de la pista multiesportiva a Alcanar neix de les propostes del teixit associatiu del municipi i proporcionarà un nou equipament esportiu per a exteriors on es podrà practicar diferents modalitats esportives.  L’actuació a la plaça Mercè Rodoreda de les Cases és una proposta de l’AMPA de l’Escola Marjal que consisteix en la renovació dels jocs infantils i l’arranjament del paviment per a garantir la seguretat dels més menuts. A més es renovarà i s’ampliarà el mobiliari urbà.

Les actuacions més votades a Alcanar, per ordre, han estat les següents: instal·lació d’una pista multiesportiva (76 vots); sessions de cine familiar (61 vots); instal•lació d’un parc caní (57 vots); instal·lació d’un rocòdrom (39 vots); instal·lació d’un punt d’abastament de vehicles elèctrics (21 vots); actuacions de millora i nous equipaments al Casal Jove (18 vots); instal·lació d’una pista de calistènia (13 vots). També hi ha hagut 3 vots nuls.

A les Cases, els diferents projectes han obtingut la següent puntuació: arranjament del parc infantil de la plaça Mercè Rodoreda (52 vots); instal·lació d’un parc caní (21 vots); condicionament i millora de la zona d’skatepark (12 vots); creació d’una pista de pàdel (4 vots); sessions mensuals de cinema familiar (1 vot); instal·lació d’una pista de calistènia (1 vot). Així mateix, hi ha hagut 1 vot nul.

La campanya de pressupostos participatius també inclou píndoles participatives a Alcanar Platja. L’equip de govern i les associacions de veïns tenen reunions de treball al llarg de l’any per tal de copsar les necessitats específiques d’aquesta part del municipi i portar-les a terme. Fruit d’aquestes converses, l’Ajuntament porta a terme actuacions a la zona, recentment ha realitzat millores en el mobiliari urbà de les urbanitzacions de Garbí i Serramar.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.