Era una final per a la permanència. Amb aquest convenciment han sortit aquest matí a la pista del pavelló municipal d’Amposta les noies de Aleksandar Sasa Jovic conscient de la importància dels punts en litigi davant un rival directe per optar a la permanència a la categoria. Sis derrotes consecutives pesaven com una llosa damunt les ampostines que s’han pogut espolsar els fantasmes de sobre amb la victòria importantíssima per tres gols de marge davant el Leganés. Un triomf que li permet a les de la capital del Montsià emparellar-se a punts amb les madrilenyes. No obstant el perill del descens encara està ben present, només a dos punts de distància, després de la victòria de l’Agustinos Alacant que ha superat a l’Handbol Mislata per 24 a 20.

La conscienciació de les ampostines s’ha vist reflectida d’immediat al marcador, cobrant una renda de cinc gols amb el 6-1 quan tan sols s’havien disputat nou minuts de la confrontació. Una defensa fèrrea ha deixat a les madrilenyes al descans amb tan sols vuit gols al seu caseller, marxant amb un avantatge de 13 a 8 als vestidors.

El retoc tàctic introduït pel tècnic visitant amb una doble mixta sobre Gemma Gàlvez i Joana Rieres, ha sorgit efecte i l’atac local s’ha vist condicionat. Tot i això, l’avantatge al marcador s’ha mantingut i a cinc minuts del final del partit s’ha ampliat fins als sis gols amb el 27 a 21. Tan sols en el tram final han aconseguit reduir la diferiència al marcador establint el 28 a 25 definitiu.

Una jornada prou positiva per a l’Amposta-Lagrama tenint en compte que els rivals directes, a excepció del conjunt que marca la zona de salvació l’Agustinos Alacant, han punxat tots. Un fet que fa que les posicions s’ajusten i ara les del Montsià s’emparellen a punts amb un triple empat amb el Mislata i el Leganés, i té a dos punts de distància al conjunt del Sant Joan Despí que en suma 10 després de les primeres tretze jornades de lliga.

La setmana vinent nou partit a cara o creu davant el Mislata, en el darrer partit abans de l’aturada de Nadal. Un enfrontament que obrirà la segona jornada del campionat i on les jugadores de Jovic intentaràn per primer cop a la lliga dues victòries que li donarien un salt de qualitat i es desempallegarien d’un rival directe que resta emparellat a punts a la classificació. En el partit que obria el campionat de lliga aquesta temporada les valencianes es van imposar de set gols amb el 27 a 20 final. Un xoc que es disputarà dissabte a partir de les 19 hores del vespre.