Les remeres Aina Cid i Centelles (Amposta) i Virgínia Díaz Rivas (Cantàbria) han estat guardonades en la sessió que van realitzar XI-19 de novembre. El Comitè Executiu del Comitè Olímpic Espanyol, va acordar per unanimitat concedir la Medalla del COE (Comitè Olímpic Espanyol) a les nostres esportistes pel seu esforç extraordinari, motiu pel qual la Federació Espanyola de Rem farà lliurament d’aquest guardó durant la Gala de Premis anuals que es convocarà properament.

A més la remera ampostina estarà als Jocs Olímpics de Tòquio 2020, un fet que van aconseguir en classificar-se per a la Final A dels Mundials de rem que es disputaven a la població austriaca de Linz-Ottensheim.

Seran els seus segons Jocs Olímpics per a Aina Cid, que ja va competir a Rio ara fa quatre anys, on va ser finalista i va aconseguir diploma al costat d’Anna Boada. Amb ella es va penjar també la medalla de bronze a l’últim Mundial.

Díaz i Cid han marcat un crono de 7.03.16, per darrera les australianes (6.58.00), que han dominat la cursa, i les canadenques amb un registre de 7.00.45.

Dilatat palmarés

Les remeres catalanes van rebre l’ingrés en la Reial Ordre del Mèrit Esportiu recentment després de ser les primeres dones a aconseguir una medalla en una modalitat olímpica en un Campionat del Món.

Aina Cid formant embarcació amb Anna Boada, van aconseguir la medalla de bronze al Mundial disputat a la ciutat búlgara de Plovdiv, en una jornada històrica per al rem espanyol, en la modalitat del dos sense timoner, després d’una disputada regata, on el Canadà va aconseguir la medalla d’or, i Nova Zelanda la de plata. L’embarcació de les dues samarretes catalanes amb el tercer lloc, es van convertir a més en les primeres classificades europees.

Unes medalles que li van valer el premi d’esports d’Amposta 2019. Les medalles d’or als campionats d’Europa i Espanya, la cinquena posició del campionat del Món Absolut i la classificació per als Jocs Olímpics de Tòquio 2020 li van valdre a la remera ampostina Aina Cid el Premi Esports 2019, un premi que també va endur-se l’any passat.