L’ajuntament d’Ulldecona ha fet ús de l’Acord marc d’eficiència energètica en l’enllumenat públic de l’Associació Catalana de Municipis per tal d’adquirir 744 llumeneres LED que instal·larà arreu del municipi. A més, ha contractat la instal·lació i el manteniment d’aquests punts de llum, tot a través de l’empresa Muntatges Lleida.

L’aposta d’aquest municipi del Montsià per la sostenibilitat es materialitza amb aquesta contractació que suposa no només un estalvi a nivell de consum energètic sinó també a nivell econòmic: la instal·lació de llumeneres LED facilita un estalvi econòmic destacable, podent arribar a més del 40 % de la despesa elèctrica. El fet que la llum LED consumeixi menys i a l’hora precisi d’una menor potència fa que l’estalvi en la factura elèctrica sigui per partida doble.

Gràcies a aquest Acord marc els ens locals poden contractar la diagnosi de l’enllumenat públic, el servei d’assistència en l’eficiència energètica, i el subministrament, instal·lació i manteniment de llumeneres LED, com ha fet Ulldecona. A més, es pot optar per un contracte de gestió energètica que inclou el subministrament, la instal·lació i el manteniment integral de l’enllumenat públic. Actualment són 25 els ens locals que han apostat per contractar algun dels lots que conformen aquest Acord marc.

Ulldecona és usuari d’alguns dels serveis que s’ofereixen des de la central de compres de l’ACM. Concretament té contractats el manteniment d’ascensors i els subministraments elèctric i de paper.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.