La Llibreria Viladrich de Tortosa, la carnisseria Pons d’Horta de Sant Joan, el Forn de Baix de la Fatarella i la ferreteria Fergarcia de la Sénia han estat distingits enguany amb els Premis Nacionals als Establiments Comercials Centenaris que concedeix anualment la Generalitat.

Aquest premis distingeixen els establiments en actiu que al llarg de més de cent anys han ofert un servei de qualitat i personalitzat als seus clients, tot adaptant-se als canvis en les necessitats de compra de la ciutadania que s’han anat produint al llarg de la seva trajectòria professional.

El president de la Generalitat, Quim Torra, i la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacon, han lliurat aquest guardons en un acte celebrat al Palau de la Generalitat. El president ha felicitat tots els distingits i els ha agraït el seu compromís, posant en valor que “els vostres pobles i ciutats no serien el mateix sense les vostres botigues” i que “cada dia quan aixequeu la persiana, esteu servint el país”. A més, el cap de l’Executiu també ha destacat que “la història de Catalunya va lligada a la història dels seus emprenedors” i als valors de “la feina, l’esforç, el compromís, l’empatia, la negociació, determinació, el diàleg i el pacte”. A més, el president també ha assenyalat que l’agenda comerç 20/21, que s’ha presentat aquesta setmana, té l’objectiu d’ajudar-los a tirar endavant.

A l’acte també ha participat la consellera Chacón, que ha volgut ressaltar que “som aquí per reconèixer persones i empreses que han destacat per la seva trajectòria professional, la seva capacitat d’innovació i emprenedoria. En definitiva, per agrair i valorar els projectes que han contribuït al prestigi de l’activitat comercial a Catalunya”. Així mateix, la consellera també ha recordat que “el comerç genera el 16% del PIB, aglutina més de 100.000 establiments al detall, 80.000 empreses, i més de 500.000 treballadors (el 15,2% de l’ocupació a Catalunya)”. I en aquest sentit, ha remarcat que “des del Govern donem suport a aquest sector i el volem acompanyar en els grans reptes del comerç del segle XXI, uns reptes que hem abordat en l’Agenda Comerç 20/21”.

 

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.