L’Escola de Música Manel Martines i Solà de Jesús ha celebrat aquest cap de setmana la festivitat de Santa Cecília amb diverses activitats per al seu alumnat i també per a tot el poble. Divendres a la tarda, berenar a l’escola i dissabte dia gran amb assajos a primera hora del matí per preparar el concert del vespre.

Enguany, la festivitat ha servit per formalitzar l’entrada a la Banda Manel Martines i Solà de deu nous músics: tres flautistes, dos percussionistes, dos oboistes, dos saxofonistes i un trompetista. La Banda va recórrer els carrers del poble per anar a cadascun dels domicilis dels nous músics: Laia Queral, Marta Arasa, Georgia Fairclough, Arnau Salvatella, Anuar Ennaji, Maria Delgado, Mireia León, Cinta Torrejón, Ainhoa Queral i Pau Ferré. Allí, el director Agustí Roé i la regidora Susanna Gómez els posaven a la solapa de l’americana el fermall amb l’instrument corresponent i l’escut del poble.

En acabar la cercavila i ja amb la banda completa, missa amb l’Orquestra de Guitarres dirigida per Paco Prieto i amb la col·laboració d’alumnes a les lectures i a les ofrenes. I posteriorment, gran concert de Santa Cecília amb quatre peces, la darrera interpretada per tots els membres de l’escola: banda, orquestra de guitarres, cor infantil, cor adult i els solistes Lluís Bel i Jèssica Garcia. Per rematar la jornada, sopar de germanor amb la col·laboració de l’AMPA de l’escola i ball fins a la matinada.

La regidora Susanna Gómez destaca “l’arrelament de la música al nostre poble, just ara que la banda està a punt de complir els seus primers 20 anys. S’ha fet i es fa una gran tasca des de l’escola de música i com administració estem molt satisfets d’aquest servei que oferim a Jesús”.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.