L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha reclamat al Departament de Salut de la Generalitat la reversió de les retallades horàries que s’han aplicat als consultoris mèdics de Jesús, Bítem i els Reguers. Roigé, acompanyada pels representants d’aquests tres pobles del municipi de Tortosa, ha remarcat aquest dimarts el malestar que aquests canvis en l’atenció mèdica han provocat.
En concret, a Jesús s’ha reduït en set hores a la setmana l’atenció mèdica i ja no se’n fa per la tarda. “Això ha creat un problema de saturació perquè tots els metges i infermeres estan dins al consultori les mateixes hores atenen pacients en sales que no pertoquen”, ha remarcat Roigé, que també ha criticat el Departament de Salut pel retard en la redacció del projecte del nou consultori mèdic de jesús. “Al mes de març vam cedir els terrenys al Departament de Salut per construir-lo i a hores d’ara encara no està fet ni el projecte per construir-lo”, ha denunciat.

Roigé també ha explicat el malestar que hi ha al poble dels Reguers on s’ha reduït l’atenció mèdica en cinc hores i també ja no s’atén a les tardes, i pel que fa Bítem se’ls ha comunicat que hi haurà retallades horàries.

L’alcaldessa de Tortosa ha recordat que des del mes de març han intentat infructuosament reunir-se amb la consellera de Salut. “Vam sol·licitar una primera reunió al mes de març arran del canvi de municipi de quatre especialitats i posteriorment els dies 31 de maig, 25 de juliol, 2 d’agost, 19 de setembre i 22 d’octubre. No entenc que una consellera no vulgui rebre una alcaldessa”, ha manifestat.

La majoria d’aquestes peticions de reunió fan referència al projecte d’ampliació de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta. “No sabem que està passant amb el projecte. Volem saber quina solució tenen per a l’hospital de referència del territori. Tenim un problema molt greu de mobilitat i ens arriba que el projecte no està tirant endavant”, ha dit Roigé.

En aquest sentit, l’alcaldessa ha reclamat la construcció de l’aparcament de vehicles i disposar d’un hospital en condicions “que és el que ens mereixem”, però ha mostrat la seva disconformitat amb la construcció de l’edifici del servei de radioteràpia al Verge de la Cinta, actualment ubicat a l’Hospital de la Santa Creu de Jesús. “No entenem aquest canvi de lloc que només ens generaria més problemes de mobilitat”, ha remarcat Roigé, que ha recordat que tots els grups polítics de l’ajuntament “exepte un” estan d’acord en no posar més serveis a l’Hospital Verge de la Cinta mentre no es resolguin els problemes de mobilitat.