La vuitena edició de la Trencacims Paüls no deixa de sorprendre i per al 2020 presenta dos novetats molt destacades.

  • La competició tindrà lloc a Paüls el 27,28 i 29 de març i les inscripcions ja estan obertes des del passat 17 de novembre al seu web http://pauls.trencacims.com/
  • Hi haurà una nova modalitat, la Ultramarató de 75 km i 5.300 m+
  • La Ultramarató i la Mitja marató formaran part de l’Spain Ultra Cup (SUC)

D’una banda, presenta una nova modalitat de cursa, l’Ultratrail de 75 km i 5.300 metres de desnivell positiu (28 març). El recorregut trepitjarà indrets emblemàtics del Parc Natural dels Ports com el Tossal d’Engrilló, el Joan Gran, l’Espina, el Refugi de Clotes, el Coll d’Alfara i la Tossa. Una travessa circular, que des de l’organització qualifiquen “d’una gran duresa i a la mateixa vegada d’una bellesa insuperable”.

En els següents enllaços podeu consultar les dades tècniques i el recorregut:

http://pauls.trencacims.com/ultra-trail/dades-tecniques/ 
http://pauls.trencacims.com/ultra-trail/descripcio-del-recorregut/

Modalitats

Respecte els recorreguts també continuen la Ultramarató, la mitja marató i la marxa.

La  UltraMarató de 51 km i 4.000 metres de desnivell positiu tindrà lloc el dissabte 28 de març. Es tracta de la modalitat que va néixer a la primera edició i la que compta amb més adeptes. Enguany s’han realitzat modificacions al recorregut, eliminant part de les pistes que unien alguns dels pasos més emblemàtics de la cursa com la Punta dels Raus, l’Estarrossall, el Joan Gran i l’Espina.

En els següents enllaços podeu consultar les dades tècniques i el recorregut:

http://pauls.trencacims.com/ultramarato/descripcio-del-recorregut/
http://pauls.trencacims.com/ultramarato/dades-tecniques/ 

La Mitja Marató, de 23 km i 1.800 metres de desnivell positiu també es disputarà diumenge 29 de març. Des de l’organització remarquen que “amb més de 20 edicions a les esquenes”, el recorregut comptarà amb senders més boscosos “per als amants de les curses ràpides”, però sense renunciar als passos més emblemàtics com la Bassa de la Refoia, el Tossal d’en Grillo, la Punta de l’aigua i el Joan Gran.

http://pauls.trencacims.com/mitja-marato/descripcio-del-recorregut/
http://pauls.trencacims.com/mitja-marato/descripcio-del-recorregut/ 

Una altra de les novetats destacades és que la Ultramarató i la Mitja Marató formaran part de la sisena edició de l’Spain Ultra Cup (SUC) – El Circuito del Lobo 2020. En el cas de la Ultratrail (75K i 5.300m+) ho farà al circuit Spain Ultra Cup XL i en el cas de la Ultramarató (51m i 4.000m+) al Spain Ultra Cup M. Es tracta de la sisena edició del circuit estatal que compta amb proves de renom internacional i d’alt nivell competitiu que apleguen cada any centenars de corredors i corredores d’arreu l’Estat però també d’altres països. Es tracta de curses com la Transgrancanaria, Penyagolosa, Ultra Sierra Nevada o l’Haría Extreme Lanzarote.

Publicació feta al facebook Trencacims:

La marxa tindrà lloc el diumenge 29 de març i comptarà amb un recorregut de 13 km i 700 metres de desnivell positiu.

http://pauls.trencacims.com/marxa/descripcio-del-recorregut/
http://pauls.trencacims.com/marxa/dades-tecniques/ 

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.