Èxit rotund de l’expedició espanyola que va competir ahir a la població argentina de la Vila La Angostura, que va fer-se amb el títol de campions del món en categoria masculina i subcampiones en categoria femenina. El tècnic deltebrenc Rafa Flores, seleccionador absolut del combinat estatal, ho ha viscut en primera persona sent un dels principals artífexs d’aquesta fita històrica.

Espanya va confirmar de nou el seu poder en els proves internacionals de trail running. Era la trenta-cinquena edició del Campionat del Món de Carreras per Muntanya de la WMRA. Els combinats nacionals, van rendir a un gran nivell. Va estar la primera vegada que van participar en el Mundial organitzat per l’Associació Mundial de Carreres de Muntanya.

En la disciplina masculina l’espanyol Oriol Cardona va ser bronce. La victòria va ser per a l’estatunidenc Jim Walmsley que va marcar un crono de 3 hores i 12 minuts. Era el gran favorit de la cursa i així ho va corroborar. L’italià Francesco Pappi va ser segon amb un registre de 3 hores i 13 minuts, mentre que Oriol Cardona es va alçar amb el bronze amb 3 hores i 20 vint minuts. Andreu Simón, cinqué; i Antonio Martínez, seté, després d’una gran remuntada final van ajudar a pujar a Espanya fins a l’or per equips. “M’he vist molt fi des del principi. Anàvem un grup per darrere d’aquests dues màquines, fins a l’última pujada no em vaig poder distanciar. Ha sigut patir tota l’estona perquè per darrere venia Jonathan Albon“, va comentar Cardona a la línia d’arribada.

En categoria femenina, l’or va ser per a la romanesa Cristina Simion (3h49:57). Les franceses Adeline Roche (3h51:56) i Blandine L’Hirondel (3h52:07) van ocupar els altres dos llocs del podi. Sheila Avilés va ser cinquena; Ainhoa Sanz, sisena, Elisabet Gordon, novena. L’or per equips va ser per a França, mentre que Espanya es va penjar la plata.