ERC manté l’hegemonia a les Terres de l’Ebre. Les eleccions generals del 28-A consoliden el vot republicà a les quatre comarques de l’Ebre, tot i perdre dos punts percentuals en relació als comicis celebrats el 28 d’abril. A tots els muncipis la força més votada ha estat ERC, llevat d’Arnes i Prat de Comte, a la Terra Alta, on s’ha imposat JuntsxCAT, i a Mas de Barberans, al Montsià, on ha guanyat el PSC.

Esquerra Republicana ha obtingut a la regió de l’Ebre el 35,1 per cent dels vots vàlids. En segona posició s’ha situat Junts per Catalunya, amb el 15,7 %, que millora resultats i desbanca el PSC, que ara baixa a la tercera força més votada amb el 15,5 per cent dels vots, gairebé quatre punts menys en relació al 28-A. En Comú Podem se situa en quart lloc, amb l’11,1%, seguit de la CUP (6,1%), el PP (6,1%), VOX (4,7%) i Ciutadans (3,8%).

La flixanca Norma Pujol (ERC), renova l’acta de diputada al Congrés i Ferran Bel (JxCAT) retorna també a Madrid, després d’obtenir l’acta que va perdre a les eleccions del 28-A. Pujol i Bel seran els únics representats de les Terres de l’Ebre a la Cambra Baixa.

Per la seva part, l’exalcalde de Gandesa, Miquel Aubà, tornarà al Senat. A la circumscripció de Tarragona, els quatre representants a la Cambra Alta seran Miquel Aubà, Laura Castel i Josep Rufà, d’ERC; i Santaiago Castellà, del PSC.