La participació a la circumscripció de Tarragona ha caigut en més de quatre punts en relació a les eleccions generals del 28 d’abril, segons les dades provisionals fetes públiques a les 14.00 hores. En les eleccions de l’abril la participació a aquesta hora es va situar en un 44,67 per cent i avui és només del 40,19 per cent.

La jornada electoral del 10-N ha arrencat amb normalitat a la circumscripció de Tarragona. A les nou del matí s’han obert els 370 centres de votació i s’han constitut sense problemes les 1.011 meses electorals. A les Terres de l’Ebre estan cridats a les urnes 129.801 electors.

En les primeres hores de votació, s’han format poques cues per votar i alguns dels votants han explicat que esperen que els resultats d’aquests comicis serveixin per desbloquejar la formació del govern espanyol.

En les eleccions generals del 28-A, ERC es va imposar per primera vegada a la circumscripció de Tarragona amb dos escons i amb més del 27% dels vots. El PSC, Junts, En Comú Podem i CS en van obtenir un cadascun, mentre que el PP va ser el partit que en va sortir més malparat, perquè va perdre la representació i 30.000 vots. Pel que fa a Vox va obtenir més de 20.000 vots. La CUP, que es presenta per primera vegada, aspira a superar els 8.200 vots que va aconseguir el Front Republicà.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.