Aquesta darrera setmana s’han iniciat els treballs d’adequació de la nova sala d’exposicions de Deltebre que permetrà finalitzar el Centre Cultural del Delta. Es tracta d’un espai de més de 400 metres quadrats, en dos plantes, que, tal com ha detallar l’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, té l’objectiu principal de “projectar la cultura i els artistes del municipi”.

En el marc d’aquesta visita, Soler ha explicat que “aquests treballs permetran complementar el Centre Cultural del Delta donant cabuda en un mateix entorn a la Biblioteca Delta de l’Ebre, la Plaça Marina Oriol i l’espai expositiu, i fent d’aquest equipament un espai de foment de la cohesió social i de projecció de futur”.

El nom del nou centre d’exposicions sorgirà d’un procés de participació ciutadana que s’engegarà en breu amb una primera ronda de contactes artistes locals i amb les entitats culturals del municipi, i un posterior procés de votació obert a tota la ciutadania de Deltebre.

El cost de les obres, al voltant dels 150.000€, està gairebé sufragat íntegrament pel departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya gràcies a les continuades gestions del govern municipal. Segons Soler, “l’important no només és fer, sinó també trobar els recursos econòmics per a fer-ho de manera que les obres suposin el menor impacte possible en l’economia dels veïns i veïnes de Deltebre, i en la hisenda municipal”.

La regidora de Foment Cultural, Igualtat i Gènere, Anna Giménez, ha detallat que “Deltebre és un municipi amb una àmplia activitat cultural i artística, i des del govern municipal volem donar visibilitat als nostres artistes mitjançant un espai d’exposicions que posi en valor el seu treball i l’essència de la nostra cultura”.

Està previst que aquesta primera fase de les obres, la qual contempla l’adequació de l’espai, finalitzi durant els primers mesos de l’any 2020. Posteriorment es duran a terme els treballs per a equipar l’espai expositiu amb el material necessari per donar cabuda a les diferents exposicions.