Tots els grups municipals de l’Ajuntament de Tortosa, a excepció de Ciutadans que no s’ha pronunciat, estan d’acord en donar suport a la retirada del monument franquista de la Batalla de l’Ebre en el marc de la futura llei integral de la memòria democràtica de Catalunya, que impulsa el Govern de la Generalitat de Catalunya.

L’avantprojecte d’aquesta llei contempla la retirada de l’espai públic d’aquest monument així com el finançament de les obres per treure’l.

Junts per Tortosa, Movem Tortosa, ERC, PSC i la CUP s’han pronunciat a favor de treure el monument franquista arran d’una pregunta formulada per la Comissió per la retirada dels símbols franquistes al ple de l’Ajuntament de Tortosa, en el marc del reglament de participació ciutadana.

Ester Baiges, l’encarregada de fer la pregunta, ha fet una valoració positiva d’aquest posicionament de l’Ajuntament. “Estem en un nou escenari, que no arriba d’una manera gratuïta, i pensem que el treball de la Comissió per la retirada dels símbols franquistes dona els seus fruits”.

A la vegada, arran d’una segona pregunta plantejada per aquesta Comissió, els grups municipals de la Corporació, a excepció del PSC i Ciutadans, s’han mostrat favorables a consensuar un rebuig a la monarquia borbònica i a plantejar el canvi de nom dels Jardins del Príncep.