La Junta Electoral de Zona ha requerit al director dels serveis territorials de Cultura de la Generalitat, Ferran Bladé, el tancament de l’exposició itinerant ’55 urnes per la llibertat’, que fins ara es podia visitar al Palau Oliver de Boteller de Tortosa. La Junta Electoral de Zona resol d’aquesta manera una denúncia presentada per Ciutadans-Partido de la Ciudadanía. Ha estat el mateix director territorial qui ha comunicat, a través del seu compte de Facebook, el tancament de l’exposició en compliment d’aquest requeriment que han portat dos mossos aquest dijous al matí.

L’exposició ’55 urnes per la Llibertat’ es va inaugurar a Tortosa el 21 de setembre i havia de romandre oberta al públic fins el 8 de novembre. El Comitè de Solidaritat Catalana de la Catalunya Nord va posar en marxa aquest projecte amb l’objectiu de fer memòria, denúncia i homenatge als fets de l’1 d’octubre. L’exposició ’55 urnes per la Llibertat’ mostra el treball d’una cinquantena d’artistes de Catalunya, de diferents tendències, diferents generacions, des de les Terres de l’Ebre fins a París, tots ells amb una creació que fa visible el seu compromís amb una societat que afirma pacíficament des de fa anys la seva voluntat de llibertat.