“Tortosa, Alcanyís i Morella, amb l’impuls de la ruta turística dels Tres Reis, tenen una bona oportunitat per demostar al conjunt de l’estat espanyol que és possible una solució a la crisi territorial que vivim actualment”, ha assegurat l’alcalde d’Alcanyís, Ignacio Urquizu (PSOE) amb motiu de la presentació a Tortosa del seu llibre ¿Cómo somos? Un retrato robot de la gente corriente.

El sociòleg alcanyissenc opina que els tres municipis, com a territoris fronterers, “esdevenen un bon exemple per constatar que la crisi territorial té solució, que podem conviure de forma pacífica, repectant-nos els uns als altres, i repectant les nostres identitats i les nostres llengües”. Els alcaldes d’Alcanyís i Morella, i l’alcaldessa de Tortosa s’han reunit recentment amb l’objectiu de donar un impuls a aquesta ruta turística creada fa uns anys i que integren les ciutats dels tres territoris que formaven part de la Corona d’Aragó.

El diputat a les Corts d’Aragó per Terol ha presentat aquest divendres el seu últim llibre al Taller d’Arts Cinta Dalmau de Tortosa convidat per l’Agrupació Local del PSC de Tortosa. Es tracta, segons l’autor, d’una anàlisi sociològica imprescindible per comprendre l’Espanya actual i futura.