Agents del Servei de Protecció de la Naturalesa (Seprona) de la Guàrdia Civil de Tortosa han denunciat cinc caçadors que es dedicaven a encebar espècies cinegètiques utilitzant mètodes il·legals i aliments no autoritzats dins de la Reserva Nacional de Caça dels Ports de Tortosa-Beseit. La denúncia s’ha fet també extensiva a la societat de caça a la qual pertanyen els cinc caçadors.
Durant el mes de juliol, arran dels serveis de prevenció d’incendis forestals, agents del Seprona de Tortosa van descobrir dins la reserva de caça quatre dispensadors automatitzats d’aliment per atreure espècies cinegètiques amb l’objectiu de delimitar el radi de caça.

Davant la possibilitat que es tractés d’un cas de furtivisme, els agents van iniciar una investigació que va culminar amb la identificació dels cinc caçadors que van instal·lar els dispensadors i se’n responsabilitzaven del manteniment. En l’operatiu també es va localitzar un dipòsit de pinso per alimentar porcs, que s’utilitzava per abastir els dispensadors, amb el risc de contaminar o transmetre malalties zoosanitàries als animals de la Reserva.

La direcció tècnica de la Reserva Nacional de Caça per evitar danys en l’agricultura, autoritza durant una època de l’any l’aportació suplementària de blat de moro de forma manual en llocs concrets prèviament identificats, amb una periodicitat de dues vegades per setmana i sense superar els 10 quilos d’aliment, quedant totalment prohibit utilitzar qualsevol tipus de maquinària o automatisme.

Les actes d’infracció han estat remeses al Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, i els dispensadors han quedat decomissats en dependències de la Guàrdia Civil a disposició de l’autoritat competent.

Com a mesura cautelar, els membres de la societat de caçadors denunciada no podran caçar dins la Reserva Nacional de Caça dels Ports de Tortosa-Beseit.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.