La xarxa de fibra òptica de la Generalitat es desplegarà aviat a Gandesa. El Govern ha aprovat aquest mes d’octubre l’encàrrec del Departament de Polítiques Digitals i Administració a l’empresa pública Infraestructures.cat per licitar les obres. El pressupost destinat a la capital de la Terra Alta és d’1,5 milions d’euros i contempla l’estesa de 36 quilòmetres de cable de fibra òptica.
Aquesta licitació, a més de Gandesa, afecta a altres 12 capitals de comarca de Catalunya (Banyoles, el Pont de Suert , el Vendrell, Falset , les Borges Blanques, Moià, Montblanc, Puigcerdà, Solsona, Sort, Valls i Vielha) i té un pressupost global de 16,5 milions d’euros.

L’estesa de fibra òptica a aquestes capitals de comarca tindrà un impacte directe per a més de 208.000 habitants. D’aquesta manera, s’assolirà la xifra de 6,4 milions d’habitats amb connexió, el que suposa el 84% de la població de Catalunya.

L’arribada de la fibra òptica de la Generalitat als municipis permet connectar les infraestructures i serveis públics d’arreu del país, facilitar el desplegament de nous serveis i la creació de nous operadors locals, i també impulsar el desplegament de la 5G arreu del territori.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.