El president de la Cambra de Comerç de Reus, Jordi Just, ha inaugurat aquest dijous a la tarda la 188ena edició de la Fira Agrícola, Ramadera i Industrial de Móra la Nova. El certamen, referent del dinamisme econòmic de la Ribera d’Ebre, esdevé un gran expositor on es presenten les últimes novetats pel que fa a maquinària agrícola i industrial, l’automoció, el comerç, la ramaderia i agricultura. Enguany hi participen 170 expositors i l’organització espera uns 50.000 visitants procedents principalment de la Ribera d’Ebre, la Terra Alta i el Priorat.
Jordi Just ha reivindicat els valors tradicionals que manté la Fira de Móra la Nova. “Ara que cada cop els tractes comercials són més virtuals, hem de defensar els valors de sempre, que són també els que presideixen la Fira de Móra: la confiança, la proximitat i el treball en xarxa. En l’era de la signatura digital pren més sentit que mai una encaixada de mans”, ha assenyalat
Per la seva banda, l’alcalde Francesc X. Moliné també ha remarcat les relacions comercials i socials que s’hi fan en aquest certamen. “Les Fires perviuen al segle XXI, i ho fan reinventades, com a espai de relacions comercials, socials, però també d’oci. Anem a firar és una verb que tota la gent de les nostres comarques hem utilitzat alguna vegada i gairebé sempre relacionat amb la Fira der Móra la Nova”, ha indicat.
Al pavelló cobert ramader, amb una superfície de 500 metres quadrats, s’hi poden veure porcs, cabres, ovelles, vedells, aus, conills i cavalls, i com a novetat un expositor de xinxilles. A banda de l’exposició firal, l’organització en el seu afany de potenciar el certamen, i tot i aprofitant la presència a Móra la Nova de pagesos i ramaders de diferents indrets, ha preparat una sèrie de concursos que tenen com a tema únic el sector primari.
El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre també participa com a expositor. Enguany l’estand institucional està dedicat als oficis tradicionals: el barquer, el cisteller, el pagès del vi, de l’oli i la fruita seca, les llatadores, el pastor, el canterer, el llaguter/sirgador, el picapedrer, el cadirer, l’esquilador, el carreter i el calafater. A l’estand hi ha habilitat un set en el qual els visitants es poden vestir amb roba tradicional i fer-se fotografies.