El Consell Comarcal del Baix Ebre demana al Govern de la Generalitat l’aprovació d’un calendari d’execució del desdoblament de l’Eix de l’Ebre (C-12) des d’Amposta fins a Lleida. La Corporació ha acordat fer aquesta petició un cop ha aprovat per unanimitat aquest divendres en sessió plenària una moció presentada pel grup comarcal del PSC amb motiu de l’elevada sinistralitat que registra aquesta via transversal de les Terres de l’Ebre. Aquest any ja hi han mort un total de 9 persones. Aquest calendari, segons la moció, no hauria de sobrepassar els cinc anys.

El ple també ha aprovat per unanimitat una moció del grup socialista que reclama que es mantingui l’horari d’assistència mèdica que hi ha actualment establert als consultoris mèdics dels pobles de menys de 1.000 habitants.

D’altra banda, la Corporació comarcal ha aprovat demanar una subvenció del Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (2020-2024) per tal d’ampliar la seu de l’ens comarcal i millorar l’eficiència energètica de l’edifici. Pel que fa a l’ampliació es realitzaria en un espai annex a la planta baixa actual, on s’ampliaria l’espai d’atenció al públic. “L’espai útil de la seu del Consell ha arribat al seu límit i és necessari optimitzar l’àrea destinada a l’atenció al públic per tal de poder oferir una atenció adequada a la ciutadania”, ha manifestat el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Xavier Faura. El pressupost estimat d’aquesta ampliació, que seria d’uns 220 metres quadrats, és de 375.000 euros.

La millora de l’eficiència energètica consistirà a renovar l’equip principal de climatització, canviar les fusteries de la part nord de l’edifici i rehabilitar les de la part sud, renovar els sistemes d’il·luminació no eficients i millorar l’aïllament tèrmic de les cobertes, entre altres. Una actuació valorada en 125.000 euros. La subvenció, que es demanarà per a l’exercici 2021 per ambdues actuacions, pot ser del 50% del cost total.

D’altra banda, el ple ha aprovat també el II Pla d’Igualtat del Consell Comarcal del Baix Ebre, ja que enguany acaba la vigència del pla aprovat el 2016.  En un altre ordre de coses, el plenari ha donat el vistiplau a la modificació de les bases reguladores de les borses de treball del Consell, al conveni amb els ajuntaments de la comarca per a la prestació del servei de transport no obligatori, així com del postobligatori.

En la sessió plenària d’aquest divendres s’ha incorporat a la Corporació comarcal Antoni Gilabert Rodríguez, en substitució de Simón Falcó, que va renunciar al càrrec per motius personals. Gilabert serà el representant del Consell a la junta rectora del Parc Natural del Delta de l’Ebre, a les reserves naturals parcials de la Punta de Banya i Sapinya i a la comissió d’escolarització d’infantil i primària de l’Aldea.

 

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.