Un total 15 vins de de la DO terra Alta han estat guardonats en la setena edició dels Premis Vinari 2019, un concurs que té com a objectiu donar a conèixer els millors vins de Catalunya de l’any. En l’edició d’enguany, que s’ha celebrat a Vilafranca del Penedès, han participat un total de 948 vins de 260 cellers, inclosos en alguna de les dotze denominacions d’origen de Catalunya. Els vins competien en dotze categories, cadascuna de les quals ha rebut un Vinari d’Or, tres Vinari de Plata i cinc Vinari de Bronze.

En la categoria de vins blancs joves, el Dardell Blanc ECO 2018 del Celler Coma d’en Bonet ha obtingut el Vinari d’Or 2019 al Millor Blanc Jove i el Gandesola Blanc 2018 del Celler Cooperatiu Gandesa ha estat distingit amb el Vinari de Plata, mentre que el Prohom Experientia Blanc ECO 2018 del Celler Coma d’en Bonet s’ha fet amb un Vinari de Bronze.
En la categoria de blancs amb criança, Lafou Els Amelers 2018 del Celler Lafou ha estat premiat amb un Vinari de Bronze.

Pel que fa als rosats, el Lola Bel 2018 de les Vinyes del Convent, ha obtingut un Vinari de Bronze. I en la categoria de negres joves, l’Almodí 2018 d’Altavins Viticultors i el Vila-Closa Negre 2018 del Celler La Botera han estat reconeguts amb un Vinari de Plata, mentre que els vins L’home dels 2018 d’Artesà del Temps i Naturalis Mer Roure 2018 del Celler Batea han estat distingits amb un Vinari de Bronze.

En la categoria de vi dolç, ranci i de postres, la DO Terra Alta ha estat distingida amb sis vins. Dos han aconseguit un Vinari de Plata: el Puresa Vi Dolç Blanc Brisat del Celler Cooperatiu Gandesa i el Poble Vell Negre 2017 de l’Agrícola de Corbera d’Ebre; i quatre han obtingut un Vinari de Bronze: el Josefina Piñol 2015 del Celler Piñol, el Clot d’Encís Vi Ranci de Solera 2018 de Sant Josep Vins, el Pedro Masana Mistela 2018 de Bodegas Pedro Masana i el Ranci Somdinou del Celler Cooperatiu Gandesa.

Per denominació d’origen, els tres vins premiats de la Terra Alta en aquesta edició de 2019 han estat el Dardell Blanc ECO 2018 (vinari d’Or), el Puresa Vi Dolç Blanc Brisat (vinari de Plata) i l’almodí 2018 (Vinari de Bronze).

Els Premis Vinari també reconeixen, en una categoria especial, els cellers amb producció ecològica certificada, i aquest 2019, el Premi Vinari Nissan al Millor Projecte Ecològic ha estat per a Herència Altés, de la DO Terra Alta.

El celler Coma d’en Bonet, que ha estat l’únic de la DO Terra Alta en obtenir un Vinari d’Or, elabora vins des del 1996 a Gandesa amb els raïms de 26 hectàrees de vinyes pròpies. Des de fa quinze anys té la certificació de vins ecològics. La meitat de la producció de les marques Dardell i Prohom es distribueix al mercat internacional, fonamentalment a Suïssa, Alemanya, Holanda, Bèlgica, Anglaterra, Japó i Canadà.