El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha declarat ferma una sentència dictada el 2017 que limita l’activitat sociosanitària de la Fundació Terra Alta Segle XXI de Batea. El decret, amb data 15 d’octubre de 2019, resol a favor de l’Ajuntament de Batea el contenciós que l’ha enfrontat en els últims anys amb aquesta Fundació.

L’alcalde de Batea, el socialista Joaquim Paladella, ha divulgat aquesta resolució judicial que decreta l’arxiu definitiu del contenciós que des de fa més de cinc anys que transcorre per diferents instàncies judicials, i declara ferma la sentència de la sala contenciosa administrativa de l’any 2016, segons la qual la Fundació Terra Alta Segle XXI no pot donar servei de rehabilitació i logopèdia en les seues instal·lacions.

Aquesta fundació és un operador sociosanitari que porta vint anys donant servei a Batea i a la Terra Alta. En un principi era un centre de referència i comptava amb la complicitat municipal, però a partir dels anys 2013 i 2014 la situació va canviar, bàsicament perquè l’alcalde Paladella era partidari de traslladar els serveis sòciosanitaris a SAGESSA.

Per fer-ho efectiu, va dictar quatre resolucions d’alcaldia, a partir de les quals hi ha hagut altres plets judicials, alguns encara sense resoldre, i també enfrontaments polítics habituals al plenari. Uns enfrontaments que molt probablement continuaran perquè la composició del ple municipal de Batea està integrat per 6 regidors de la UPTA-PSC, que encapçala Joaquim Paladella, i tres de Junts per Batea, encapçalats per Joan Bautista Suñé, precisament un dels promotors de la Fundació Terra Alta Segle XXI.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.