El Festival Internacional de Teatre i Circ d’Amposta, el FesticAm, ha tancat aquest diumenge al vespre la sisena edició amb l’espectacle ‘Eh Man Eh: La me-cánica del alma’ de la companyia Zeroencon-ducta. La regidora de Cultura de l’Ajuntament, Inés Martí, ha subratllat que incorporar-se al programa ‘Fem Dansa’ del Pla d’Impuls de la Dansa de la Generalitat ha estat un “encert” perquè els ha permès fer un “salt qualitatiu” i tenir companyies de “primera línia”. A la vegada i de cara la pròxima edició, l’organització ha avançat que treballaran per “encaixar” millor els espectacles en les franges horàries de la programació.

El FesticAM ha omplert aquest cap de setmana els carrers de la capital de la comarca del Montsià amb exhibicions i espectacles de circ itinerant i instal·lacions, titelles o tallers. S’han programat una vintena de propostes multidisciplinàries que han aplegat, segons els organitzadors, milers d’espectadors. A tall d’exemple, l’espectacle de cloenda que s’ha celebrat aquest diumenge al vespre a la Lira Ampostina ha fet ple amb més de 500 localitats venudes.

La regidora de Cultura ha destacat que les novetats d’aquesta edició, la incorporació del certamen al programa ‘Fem dansa’ i la programació d’obres de teatre de forma exclusiva per als centres educatius de la ciutat entre setmana han estat molt positives. “Això ens permetre tenir companyies de primera línia i fer un passet més”, ha precisat. Ha afegit que també ha permès apropar les arts del carrer als veïns del municipi i als visitants.

D’altra banda, Martí ha explicat que estudiaran fer canvis en els horaris dels espectacles l’any vinent, ja que en aquesta edició s’han adonat que hi havia propostes que no encaixaven amb el tipus de públic. “És una feina complicada encaixar els espectacles amb les franges horàries i el públic, però estem molt satisfets del resultat, de l’èxit i de les novetats enguany. Seguirem treballant perquè el FesticAM continuï sent un referent a les Terres de l’Ebre”, ha assenyalat. | ACN

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.