El que queda de la casa del Vallès continua sent objecte de polèmica a Santa Bàrbara. Arran del sinistre, l’Ajuntament va declarar en ruïna la casa i els propietaris van decidir enderrocar-la, però la Comissió Cívica del Patrimoni de les Terres de l’Ebre va assegurar que calia conservar-la, ja que se tracta d’una casa pairal típica de la primera meitat del segle XIX, inscrita a l’Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. El grup municipal del PP també defensa la seva conservació. No obstant això, els veïns volen una solució ràpida perquè tenen por que els hi caigui a sobre i l’equip de govern no està disposat a comprar-la per després reformar-la, ja que, asseguren que ara no tenen els 117.00 euros que costa adquirir-la. A més, afirmen que no és una prioritat de l’equip de govern. Per la seva banda, els propietaris de la casa ja han decidit la constructora que enderrocarà la propietat.