La Fundació Esclerosi Múltiple i Bonpreu i Esclat col·laboren junts per primer cop en l’organització de la 12a edició de la campanya solidària Una poma per la vida, una iniciativa que té com a objectiu sensibilitzar l’opinió pública respecte l’esclerosi múltiple (EM), una malaltia neurodegenerativa amb la que conviuen prop de 9.000 persones a Catalunya.

La campanya es portarà a terme els propers 18 i 19 d’octubre als supermercats Bonpreu i Esclat. Com a novetat d’aquest any, les pomes solidàries provindran de les comarques de Lleida i de Girona, en una aposta pel producte de proximitat i de qualitat, que contribueix a protegir l’economia local i el medi ambient. A més, l’embolcall on anirà la poma és de paper.

Una altra novetat respecte edicions anteriors és que les pomes estan especialment pensades per regalar, ja que inclouen quatre divertits missatges a triar: “Aquesta poma té cor i és per a tu”, “Ets la pera… però et regalo una poma”, “Havia pensat en regalar-te una cosa sana… I he descartat l’enciam”, “La temptació no és la poma, ets tu!”. D’aquesta manera, amb la compra de pomes solidàries, a banda de contribuir a una bona causa, també es promouen hàbits saludables. Diverses cares conegudes com el presentador de televisió Quim Masferrer, la periodista Xantal Llavina, l’actriu Lloll Bertran i el Mag Lari apadrinen aquest any la iniciativa.

Voluntaris d’arreu del territori català animaran a la gent a comprar i regalar pomes a 1,5€ als supermercats Bonpreu i Esclat. Com cada any, també es podran comprar pomes virtuals a la web de la Fundació Esclerosi Múltiple (unapomaperlavida.cat).

La recaptació de totes les pomes venudes es destinarà íntegrament a la Fundació Esclerosi Múltiple, que treballarà per promoure iniciatives per acompanyar les persones amb EM des del moment del diagnòstic i oferir els serveis necessaris en funció de l’evolució de la malaltia: neurorehabilitació, intermediació laboral o suport psicològic.