La Junta de Personal Docent de les Terres d’Ebre, òrgan que aglutina els representants sindicals elegits pels treballadors del sector públic de l’ensenyament, ha demanat avui, a través d’un comunicat, la dimissió del conseller d’Educació, Josep Bargalló, arran d’unes manifestacions fetes a Tortosa en què “menysté el funcionariat”.

Aquestes manifestacions Bargalló les va fer dimecres en una conversa amb representants de la Junta de Personal Docent que es manifestaven a la porta dels serveis territorials d’Educació amb motiu de la visita del conseller. Al vídeo enregistrat per Canal Terres de l’Ebre es pot escoltar en la conversació que manté amb els delegats sindicals: “… si es queden sense funcionaris per a mi millor” i “hi ha un tant per cent de funcionaris que estan apalancats de puta mare”.

En el comunicat, la Junta de Personal Docent expressa a més el seu malestar “per la manca d’intenció del Govern de revertir les retallades”. “El conseller ens ha comunicat que, d’aprovar-se els pressupostos, estudiarien retornar l’hora lectiva a primària el curs vinent, i els professors de secundària haurien d’esperar al curs 2021-2022, segons les previsions actuals. I de les hores de permanència ni parlar-ne”, afegeix.

Segons la Junta de Personal Docent, el conseller no està d’acord en derogar el decret de plantilles, un decret que, “com li hem fet saber, resta poder al claustre i té el perill de convertir els instituts i les escoles en sistemes caciquils”. “Considerem que la seua resposta ha estat inexcusable, ja que ha qüestionat el paper de la democràcia als claustres, arribant a dir que les assemblees no funcionen, i que en última instància, aquí mana el Departament. No content amb això, ha instat els treballadors i treballadores que no estiguen d’acord amb aquestes condicions laborals, aliniades amb la privatització del sistema educatiu, a marxar de l’ensenyament públic”, diu el comunicat.

D’altra banda, la FeSP UGT també ha manifestat a través d’un comunicat “la nostra sorpresa i indignació” per les paraules del conseller. “Aquestes paraules expressen un menyspreu evident al conjunt de treballadores i treballadors dels serveis públics que, cal recordar-ho, han sostingut l’administració pública al llarg d’una de les pitjors crisis que ha viscut el nostre país”.

En el comunicat s’afirma així mateix que “acusar de ganduls, amb un llenguatge groller, milers de mestres, professors i professores és, repetim, una manca de respecte inacceptable i intolerable que mereix una resposta per part del Govern i el cessament immediat del conseller Bargalló”.

D’altra banda, fonts d’Educació han assegurat que les frases estan “tretes de context” i que el conseller “sempre ha defensat els mestres, que han de ser funcionaris per garantir la seva estabilitat, i no la funcionarització que es desprèn de l’aplicació de la llei de funció pública espanyola”.