El Seminari ha estat organitzat pel Servei de Cardiologia de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta, amb el suport de la Gerència Territorial de l’ICS, la Societat Catalana de Cardiologia i la Federació Española d’Empreses de Tecnologia Sanitària (Fenin).

El divendres 27 de setembre, al Parador de Tortosa, s’han aplegat un centenar de professionals de l’àmbit sanitari de tot Catalunya, per a participar en una jornada d’actualització en el diagnòstic i el tractament de la insuficiència cardíaca.

L’obertura de la Jornada ha anat a càrrec de M. José Rallo, directora de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta, i posteriorment, Íñigo Lechuga, cap del Servei de Cardiologia i Marta Faiges, cardiòloga de la Unitat d’Insuficiència Cardíaca, han fet la presentació de la Unitat d’Insuficiència Cardíaca de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta.

En les diferents sessions hi han intervingut ponents de diferents hospitals de Catalunya, per parlar sobre les causes de la insuficiència cardíaca i eines actuals per al diagnòstic, les tècniques d’imatge en insuficiència cardíaca: ecocardiograma vs cardioressonància; l’abordatge multidisciplinari de la insuficiència mitral: tractament mèdic vs mitraclip vs reparació mitral vs pròtesi; les controvèrsies sobre els dispositius: DAI a tothom? Sí vs No; les comorbiditats: anèmia ferropènica, insuficiència renal, depressió i diabetis mellitus; el rol de la infermeria en la insuficiència cardíaca; la rehabilitació cardíaca, i les cures pal·liatives en la insuficiència cardíaca avançada.

Seguidament, Iñigo Lechuga i Marta Faiges han lliurat els premis del concurs de casos clínics sobre insuficiència cardíaca, tant aguda com crònica. Els casos premiats han estat: “Cas infreqüent en insuficiència cardíaca” presentat per Neus Escurriola, resident de Medicina Interna; “Miocardiopatia sèptica secundària a xoc distributiu per bacteri del grup HACEK” presentat per Eric Mayor, resident de Medicina Intensiva, i “Miocardiopatia dilatada multifactorial” presentat per Loubna Yassini, resident de Medicina Familiar i Comunitària.

Per finalitzar, Mar Lleixà, directora dels Serveis Territorials de Salut a les Terres de l’Ebre ha pronunciat les paraules de cloenda.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.